BLOG – Adem de herfst in

Autumn shows us how beautiful 

it is to let things go.”

chalet honden welkom

Voor velen is de herfst het mooiste seizoen: de bladeren tonen een schitterend kleurenpalet, de ochtenden vullen zich met mist en de steeds lager staande zon tovert schitterende taferelen boven het landschap.

Heerlijk om net zoals de bomen, dingen los te laten in een serene atmosfeer.

Waar kan dat beter dan in het bos…?

 

Een herfstwandeling maken: waarom is dat zo gezond?

Het is weer half september en de herfst staat voor de deur. Sommige mensen kunnen in deze tijd van het jaar moeilijk de motivatie opbrengen om naar buiten te gaan. Toch is dit juist hét seizoen om je wandelschoenen aan te trekken en de natuur te verkennen: alleen, met je partner of met de hond! Niet alleen zijn de bossen in dit jaargetijde op hun mooist, maar een herfstwandeling maken heeft ook nog allerlei voordelen voor je gezondheid.

Zo blijf je in beweging en houd je je conditie op peil. En in tijden van minder zonlicht doe je ook nog eens wat extra vitamine D op bij het maken van een lange wandeling. Het is ook bewezen dat vaak gaan wandelen helpt tegen sombere gedachten. Bovendien krijg je frisse lucht binnen wat er ook weer voor zorgt dat je met volle energie weer aan je dagdagelijkse taken kunt werken.

Kleur bekennen in de herfst!

In de herfst ondergaat de natuur een ware metamorfose, bladeren van bomen en struiken verkleuren. Groen wordt geel, oranje of rood afhankelijk van de soort. Wie op een zonnige dag door het bos wandelt, waant zich zowaar in een uniek schilderij. Een seizoen dat beslist de moeite loont om de natuur van wat dichterbij te bekijken en te zien wat er schuilt achter deze metamorfose. 

Beweeg mee met het ritme van de herfst

De herfst leert ons dat in loslaten veel schoonheid schuilt. Denk maar hoe moeder natuur langzaam haar transformatieproces inzet. Ze laat ons genieten van een rijk kleurenpalet en de aardse geur van het najaar. Echter, als mens ervaren wij loslaten lang niet altijd als prettig. Dat terwijl loslaten ruimte schept voor nieuwe ervaringen, kansen en ideeën.

Wat als jij jezelf deze herfst nou eens toestaat om mee te bewegen met de natuurlijke flow van het seizoen en los laat wat jou niet langer dient? 

Brechts Boshuisje is dé place to be om een herfstpauze in te lassen

Zoek je een plekje in de bossen waar de tijd stilgestaan heeft, maar waar toch het hedendaagse comfort aanwezig is. Een plaats waar het ideaal is om tot rust te komen in de herfst? Dan bied Brechts Boshuisje, met zijn perfecte ligging in de Brechtse Bossen, ook een magisch verblijf om de stress en beslommeringen van elke dag los te laten. 

Geniet gezellig samen van de warmte onder het dekentje aan de open haard of maak gebruik van de heerlijk ontspannende infraroodsaunaVoor meer info over onze troeven: klik hier.

Graag tot snel!

Volg mij op Facebook
Voeg mij toe op LinkedIn
Volg mij op Instagram