Mijn verhaal

Er was eens…

…een Boshuisje midden in de Brechtse Heide, de Antwerpse Kempen.

Het liefdesnestje van onze papa, Marcel Vanhove, en ons mams, Monique Theunis.

De plek waar mijn broer en ik een geweldige jeugd hadden!

Een prachtig stuk natuur waar mijn ouders met hun spaarcentjes een huis bouwden.

De mooiste natuurlijke materialen werden zorgvuldig gekozen, elke houten plank ging door onze papa zijn handen. Mooi glad geschuurd en met deskundig timmerwerk tot een huisje opgebouwd.

Twee mooie schouwen ontworpen voor een open haard en een houtkachel.

Onze papa kon genieten om de kachel aan te doen, soms met véél rook tot ergernis van ons mama maar de gezelligheid nam steeds de bovenhand en stoken werd de hobby van onze daddy, nu ook van mij.

Elke morgen de kachel aan, kaarsjes bij het ontbijt, appeltjes gebakken op de kachel of verloren brood. Verjaardagsfeesten gingen gepaard met stapels pannenkoeken. Ons mama was gekend bij al onze vrienden. Mooie herinneringen aan een heerlijke tijd!

De eindeloze wandelingen die ik deed met de pony’s van de Brabohoeve in Schilde. Eerst richting Drieboomkensgberg en soms nog verder richting Zoersel om te verpozen “in ’t Boshuisje” in Zoersel.

Zo is de naam van mijn ”Brechts Boshuisje” ook ontstaan. Het staat op grondgebied Brecht en terugdenkend aan mijn fantastische pony-ritten, de zalige harmonie tussen mens, natuur en dier die mijn ouders mij als waarde geschonken hebben;

Dat wil ik mijn  vakantiegangers ook bieden. Een héérlijk gezellig, warm verblijf, midden in de natuur, waar ze tot rust kunnen komen, tijd hebben voor elkaar en hun lieve hond ook welkom is in de grote omheinde tuin.

Volg mij op Facebook
Voeg mij toe op LinkedIn
Volg mij op Instagram