BLOG – Met je hond op verlof

Money can buy you a fine dog,
but only love can make him wag his tail
.”

chalet honden welkom

De zomervakantie… Ah een heerlijk gevoel!
Je hebt misschien al een uitstapje gepland. Niets zo leuk als je lieve viervoeter meenemen op een welverdiende trip.

In deze blog geef ik je graag wat praktische tips om je hond het naar zijn zin te laten hebben tijdens de tocht en op je vakantiebestemming.

Bereid je hond voor op een (lange) autorit

Het verschilt per hond, maar niet alle honden kunnen even goed tegen een autorit.

Een autotrip gaat een stuk beter wanneer je hond voldoende kracht heeft. Vandaar dat het wél goed is als je hond gegeten heeft. Het is echter af te raden te voeren nét voordat je vertrekt. Je hond heeft dan namelijk een te volle maag en wordt mogelijk sneller ziek door de bewegingen van je wagen.

 

Plaats je hond pas als je vertrekt in de vervoersbox

 

Je hond wil natuurlijk helemaal niet uren achter een stuk opgesloten zitten. En hoe comfortabel de reisbench ook is, hij zal liever wat buiten ravotten.

Laat je hond nét voor vertrek nog even zijn behoefte doen en plaats hem dan pas in de auto. Zo voorkom je dat je hond bijv. in een hete auto geplaatst wordt.

Laat je hond niet achter in de wagen

Laat je hond tijdens de autoreis niet alleen. Ook wanneer je stopt om te plassen kun je je hond het beste even uit de auto halen. Een stilstaande auto warmt snel op. De airco staat uit en de ventilator blaast niet. Voor je hond is het dan wel zo fijn als hij ook even een frisse neus kan halen en zijn behoefte kan doen.

Zorg voor een degelijke wandelriem

Met een stevige wandelriem kun je je hond zowel op je vakantiebestemming als tijdens de pauzes uitlaten. Met een wat langere riem geef je hem wat meer vrijheid. Wel zo fijn na al die uren in de auto.

Beloon je hond bij aankomst

Urenlang stilzitten in een rijdende auto, da’s verre van natuurlijk gedrag voor een hond. Daar mag dus best iets tegenover staan! En die beloning hoeft niet per se een eetbaar cadeautje te zijn.

Een stevige wandeling of een potje ‘stokje gooien’, zodat hij zijn opgespaarde energie kwijt kan, heeft ook een positief effect. Zo gaat je viervoeter een langere autorit associëren met het vooruitzicht op een portie tomeloze actie. En welke hond zegt daar nu nee tegen?

Bij Brechts Boshuisje is je trouwe vriend in goede handen!

Bij ons is je hond van harte welkom. De tuin is groot en omheind, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je hond zal weglopen! Samen met je hond kan je leuk gaan wandelen in de bossen. Er staat een voeder en drinkbak, hondennestje en bench ter beschikking, zodat de baasjes niet te veel moeten meesleuren.

Zowel baasje als hond kunnen hier zalig genieten van de natuur, in de bossen. Je trouwe viervoeter wordt hier met liefde ontvangen. 

Boek hier jouw verblijf voor deze zomer.

Volg mij op Facebook
Voeg mij toe op LinkedIn
Volg mij op Instagram