BLOG – 4 wandeltips met je hond voor tijdens de donkere dagen

“Happiness starts with a wet nose
and ends with a tail.”

chalet honden welkom

Tijdens de koude winterdagen trekken we ons veelal terug in de warmte van ons eigen huis en haard. Erop uitgaan is op het moment sowieso wat beperkt, zeker in tijden van corona en thuiswerken. De donkere, kille dagen nodigen niet bepaald uit om te gaan wandelen met je lieve viervoeter, zou je denken…

Toch biedt juist deze tijd van het jaar een heleboel moois en leuks om te ontdekken. Aan de hand van deze 4 praktische tips, halen jij en je hond een verkwikkende, winters frisse neus:

Tip 1: kom vroeg uit je bed en geniet van de rust.

Sta met de zon mee op en trek er met je hond mee op uit in een heerlijke ochtendwandeling. In de winter is dat (gelukkig) niet zo vroeg als in de zomer, dus zelfs minder vroege vogels kunnen dit proberen. Door bij zonsopkomst te wandelen profiteer je optimaal van het toch al zo schaarse zonlicht en blijf je eventuele wandeldrukte voor. Dat is wel zo verstandig en soms doet dat gewoon ook heel veel deugd. En je hond? Die vindt het heerlijk!

Tip 2: Wissel grote en kleine wandelingen af

Ben je het gewoon om overdag een korte wandeling te maken en ’s avonds een korte? Wissel deze dan eens af. Doorheen de dag is het niet zo koud als ’s avonds waardoor je zelfs langer kunt genieten van de zon (als die er is). Honden vinden het ook prettiger om in een verlichte omgeving te wandelen, dus plan die fikse wandeling indien mogelijk in doorheen de dag.

Tip 3: Nieuwe wegen bewandelen vergroot je motivatie

Stippel eens een nieuwe wandelroute uit. Op https://www.natuurpunt.be/wandelen vind je prachtige routes die je hond ook helemaal geweldig zal vinden. De Brechtse Bossen behoren tot een van de mooiste en rustigste natuurgebieden van de Kempen. Zo wordt je helemaal één met de natuur… en je trouwe viervoeter!

Tip 4: Vergroot je zichtbaarheid

Wandel je graag als het donker is? Zorg er dan voor dat je dat veilig doet en bescherm ook je hond. Het is te allen tijde belangrijk om je zichtbaar te maken op de openbare weg. Bevestig een lichtje aan je jas of tas en doe je hond bijvoorbeeld een reflecterende halsband om. Op die manier belemmer je het zicht van de hond niet met afleidend licht, maar maak je het voor voorbijgaand verkeer wel gemakkelijker om jullie spotten in de duisternis.

Tot slot: Geniet van de ideale staycation in Brechts Boshuisje en geef je hond een luxe verblijf!

Het Brechts Boshuisje is een paradijs voor honden, maar ook voor hun baasjes. Je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw kleine of grote lieveling zal ontsnappen in onze omheinde tuin. Daarnaast kunnen jullie samen genieten van de bossen en eindeloos snuffelplezier.

Goed opgevoede honden en baasjes zijn dus zeker welkom!
Boek hier jouw verblijf.

Volg mij op Facebook
Voeg mij toe op LinkedIn
Volg mij op Instagram